Nieuws

Brugge is een moeilijke stad voor permanente kunst in het straatbeeld. Dat weet iedereen.

Dus hebben we een tentoonstelling laten vergunnen voor 6 kunstwerken in de vorm van een banner, boven het wegdek langs de route Langestraat, Hoogstraat tot aan de Burg.

En voor die 6 (!) kunstwerken hebben we artiesten nodig !

Wat is het idee?! Wij laten 6 blanco banners/doeken plaatsen, elk 1 x 3 meter groot, netjes verdeeld over de 2 straten. Tijdens de braderie, op zaterdag 14 september, voorzien wij 6 hoogtewerkers enlaten we zes mensen ‘hun ding’ doen op deze doeken. Daarvoor is er tijd tussen 10u en 19u.
Deze kunstwerken hangen dan nadien een aantal weken/maanden in het straatbeeld, om dan in het najaar geveild te worden. De helft van de opbrengst gaat naar de kunstenaar, met een minimum van 250 euro per werk, de andere helft of het overige bedrag doneren wij aan een goed doel.

Heeft u interesse om deel te nemen aan dit StreetArt event, gelieve dan voor 30 augustus ’19 uw aanvraag in te dienen met een korte beschrijving van het thema dat u zou aansnijden én een paar foto’s van eerdere realisaties. Aangezien we maar 6 locaties hebben, latenwe het bestuur intern beslissen wie er op zaterdag 14 september aan het werk zal te zien zijn.

Inschrijven

Het nieuwe Restaurant Cocquus vervangt ’t Jong Gerecht. Welkom in de straat, Niels Florèal!

www.cocquus.com

Karmamarkt opent binnenkort de eerste zero waste shop in Brugge en dit in de Langestraat!
Naast de shop zal er ook ruimte zijn voor workshops en een gezellig hoekje voor een lekker tasje koffie of thee met taart.

Bambino werd vermeld in een artikel van het Nieuwsblad als één van de vijf leukste shopping adresjes van Brugge.

Opening van een nieuwe bruisende plaats in de binnenstad waar lokale kunst wordt aangeprezen. Een galerij en koffie- & aperobar. Daarnaast de perfecte ruimte voor het organiseren van uw evenement in de binnenstad. Meer informatie op www.artificialbelgium.com